Rationel er CE mærket

Rationel Staldinventar A/S må CE mærke efter 1090.

CE mærkning af bygningsstål
CE mærkning af bygningsstål

Kort fortalt går CE mærkningen af bygningsstål ud på, at alt stål, der er blivende og bærende skal være CE mærket.

For at blive CE mærket efter 1090 skal virksomheden dokumentere en lang række ting fra indkøb til produktion. Vi skal have styr på oprindelsen af stålet, kvaliteten af stålet og alle svejsere skal have gyldigt svejsebevis til netop den svejseproces, der foreskrives i projektet.

Endelig skal vi have en svejsekoordinator enten ekstern eller intern, der overvåger hver enkelt sag. Vi har valgt at uddanne en intern medarbejder til National Svejsekoordinator.

Konsekvenserne ved ikke at overholde CE mærkningen er store

Nye krav fra EU forlanger, at virksomheder der arbejder med bygningsstål fra den 1. juli 2014 skal have et certifikat for at kunne fortsætte med at lave projekter, der kræver CE mærkning – det vil blandt andet sige bærende stålkonstruktioner, trapper, gelændere, altaner, udestalde, cykelskure med mere.

Hvis virksomheden ikke har et certifikat kan det medføre politianmeldelse, og krav om at det afleverede projekter skal rives ned igen. Energistyrelsen vil i 2015 rykke ud med 30 inspektører på byggepladserne for at kontrollere, at kravene bliver overholdt. Kravene gælder alle byggerier- også til private.

For vores vedkommende vil det primært være vores afdeling for bygningsstål, men også i hestestaldene er der ofte brug for bærende søjler m.v.

 

Scroll til toppen