Ridehusspejle til kort og langsider

50 mm selvbærende isolering, vandtætte samlinger kva gummipakninger i feder og not samling bagpå spejlet.

Rationel Staldinventar producerer og monterer ridehusspejle i det mål, der passer til dit ridehus. Vi leverer både hovslagsspejle samt ridehusspejle, der dækker hele kortsiden.

Vi fremstiller selv vore ridehusspejle og kan derfor tilpasse dem efter mål.

Et ridehusspejl skal være solidt konstrueret fra yderst til inderst for at give et næsten perfekt spejlbillede på selv 60 meters afstand.

Vi har i mere end 30 år produceret staldvinduer til hestestalde og brugt glas i mange af vore produkter. Produktionen af spejle til ridehaller var derfor et naturligt projekt at kaste sig over.

Vi har også leveret spejle til hundetræning og store spejle til træningscentre.

Hos Rationel Staldinventar A/S er alle stødplader og isoleringsmaterialer lavet med gummibelagt feder og not samling, der giver en helt tæt samling bagpå spejlet.

Spejltavlen er selvfølgelig fuldlimet og ikke blot klistret fast med nogle få streger silikone.

Spejldokumentation

Der er ingen "ramme" mellem spejlene. I top og bund af hver tavle er der en varmgalvaniseret Uprofil Hældning justeres med en vantskrue bagpå spejlet.

Ujævnheder i barrieren kan justeres i "skoen". Se billede nedenfor. Du kan se flere billeder i galleriet med ridehusspejle.

Untitled-1

Rammeløst ridehusspejl. Der er blot nogle mm luft mellem hver spejltavle.

Der er ikke brugt "sugende" materialer som f.eks. træ. Alle materialer tåler vand fra overrislingsanlæg samt skiftende temperaturer.

Vi har mere end 100 referencer i hele Danmark.

Isoleret ridehusspejl - hvad betyder det ?

Vi skriver, at vore ridehusspejle er isolerede. Det er de også med deres 50 mm pur/pir blanding. Denne blanding svarer til ca. 100 mm rockwool. Selve isoleringen gør dog ikke noget i forhold til om et spejl dugger eller enddog kan ise til, hvis det er en uisoleret ridehal og der er minusgrader i hallen.

Det eneste der betyder noget i forhold til om et spejl dugger er luftfugtigheden i hallen. Mange ridehaller er uisolerede og når luftens indhold af vanddamp er højt, særligt tidligt om morgenen, vil en del af dette fortættes og ved kontakt med en overflade opstår dug. Det er ikke meget anderledes end når man tager et brusebad og så dugger badeværelsesspejlet - luftfugtigheden er høj og luftens vandindhold fortætter sig rammer en overflade med den konsekvens, at spejlet dugger.

Nogle leverandører skriver, at spejlene er isolerede for at minimere dug, men det har altså ingen betydning om et spejl er isoleret eller ej. Vi bruger den særlige pur/pir isolering fordi det indgår i sandwichpanelerne og giver en selvbærende effekt med minimal vægt. En element på 3 x 2 meter består af en spejltavle, der vejer 96 kg og de selvbærende panler vejer 60 kg. Inklusiv uprofiler i top og bund giver det en vægt på ca. 160 kg.