Træplanker til hestebokse

Rationel Staldinventar tilbyder et stort udvalg af hårdttræsplanker og lærkeplanker til hestebokse.

Denya hårtdtræsplanker eller skandinaviske lærkeplanker er et rigtigt gode valg til hestebokse og udvendige stalddøre. Vi har denyaplanker og lærkeplanker på lager i mange forskellige længder. Foruden vores vedligeholdesfrie plastplanker og vores miljøvenlige bambusplanker kan alle vores hestebokse og stalddøre også leveres med lærke planker og hårdttræs planker.

Hvis du står og mangler hårdtræsplanker eller lærkeplanker til renovering af dine eksisterende hestebokse kan alle vores "hesteplanker" naturligvis købes i løs vægt.

Denyaplanker

Denyaplanker også kaldet orkanplanker er meget tunge og bliver bl.a. brugt som havnetømmer. Det er praktisk talt umuligt for hesten at spise det eller sparke det i stykker. Alle vores denyaplanker er FSC-certificeret og bliver produceret i plantager i Vestafrika. Der er således ikke fældet træer i regnskoven til at producerer plankerne. FSC-certificeringen betyder, at produktionen foregår bæredygtigt med plantning af nye træer, der modsvarer dem, der bliver fældet.

Data:

  • 950 Kg/m³ ved en fugtighed på ca. 12 - 15%.
  • Feder og not
  • Dækkebredde på 135 mm
  • Tykkelse 32 mm
  • Længder op til 1500 mm

Tropisk hårdttræ er et levende materiale. Denyaplanker arbejder derfor mere end det almindelige træ, som du kan købe i et byggemarked. Det skyldes, at den kompakte struktur i denya ikke kan tørres lige så langt ned som almindeligt konstruktionstræ. Denyaplanker vil derfor ofte flække i enderne, hvis det ovntørres for hurtigt. Du skal derfor regne med, at træet vil arbejde en del det første års tid efter montage. Derefter har det som oftest fundet et naturligt leje i forhold til fugt og varme/kulde.

12062_51 hardwood1

 

Lærkeplanker

Er du på udkig efter planker i lærk til dine hestebokse eller stalddøre? Så er du landet det rigtige sted. Hos Rationel Staldinventar finder du planker i lærketræ i høj kvalitet. Du kan vælge mellem flere længder, men lærkeplankerne er altid 32 mm tykke og 132 mm brede. Vores lærkeplanker er altid med fer og not. Efter samling bliver dækbredden 125 mm.

Lærketræ har en naturlig imprægnering, da træet indeholder en meget stor mængde harpiks, som gør træet mere modstandsdygtig mod insekter og svampeangreb. Lærkeplanker er meget holdbare, og har siden 1700 tallet været brugt til bygning af skibe, huse mv. Omkring 80% af stammen er kerneved, der er hårdere og mere holdbar end splinten. Det betyder, at lærkeplanker er et rigtig godt valg til hestebokse og stalddøre.

Alle lærkeplanker fra Rationel Staldinventar kommer fra danske skove. Vi tilstræber at beskytte miljøet mest muligt og at bidrage til et grønnere samfund. Derfor er alle vores lærkeplanker enten FSC-certificeret eller PEFC-certificeret.  Vi køber stort ind, så vi altid er i stand til at kunne levere lærkeplanker af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser. Læs eventuelt mere om FSC-certificering  og om PEFC

Udover hårdttræsplanker og lærkeplanker til hestebokse tilbyder vi også vedligeholdesfrie kompositplanker.  Se også vores udvalg af miljøvenlige bambusplanker.

Bestil dine denyaplanker eller lærkeplanker ved Rationel Staldinventar og få dem leveret direkte til din adresse. Ved bestilling af vores FSC- eller PEFC-certificerede planker i større mængder, laver vi gerne en skarp pris til dig.