Staldvinduer

Vi producerer staldvinduer til heste, som er udført af kraftige varmgalvaniserede stålprofiler og rustfrit fjederaktiveret lukketøj.

Galvaniserede staldvinduerDer er kræset for funktion og funktionalitet.

Fakta og fordele:

  • Aluminiumslister - ej plastik
  • Tremmer af Ø20 rør - ej rundjern
  • Rustfrie bolte - ej elgalvanisering

Derudover er der selvfølgelig det gennemførte design, der bl.a. kan ses på, at vi ikke skruer glaslisterne fast, men benytter et patenteret kliksystem.

Se galleri med staldvinduer

Sidehængsler gør det muligt for hesten at stå med hovedet i det fri. Dette er meget vigtigt, da der i mange hestestalde er akutte støvproblemer. Ud over at stå helt åbne kan vinduerne også leveres med et stå på klem beslag, så de kan stå åbne i 2 positioner.

Vore staldvinduer fås med termoglas og hærdet glas. Flere og flere vælger hærdet glas og kan dermed fravælge tremmerne. Hærdet glas er ca.  6 x stærkere end ruderne i en termorude. Hvis uheldet er ude og hesten sparker direkte på glasset vil det hærdede glas splintre i "døve" krystaller, der nedsætter risikoen for skæreskader betydeligt. Hærdet glas har brudstyrke C.

Termoglas har til sammenligning brudtype A.

Du kan læse mere om glastyper og brudtyper i Bygningsreglementet.

Vi er gerne behjælpelige med opmåling og vejledning i hvilke staldvinduer, der passer til din hestestald. Denne service koster ikke noget, så kontakt os endelig.

Vi oplever ofte, at hestene konstant står med hovedet ude af vinduerne og følger med fra deres hestebokse, når f.eks. de gamle faste støbejernsvinduer er udskiftet med nye oplukkelige staldvinduer. Det er meget håndgribeligt hestevelfærd!

Ifølge den nye hestelov skal der være min. 7% "naturligt lysindfald" af af det samlede gulvareal. Det kan komme fra staldvinduer, staldporte og stalddøre samt evt. ovenlys i stalden.

Vinduerne bliver fremstillet i alle mål på egen fabrik i Hedensted, Danmark.

Du er velkommen til at komme forbi og se vores lille udstilling af vinduer.