Bambusplanker til hestebokse

Vi bruger bambusplanker i rigtigt mange af alle de hestebokse vi sælger. Bambusplankerne kan også købes løse hos os, hvis du vil udskifte dine gamle boksplanker. Bambusplanker er et mere miljøvenligt alternativ til hårdttræsplanker og lærkeplanker til hestebokse.

Bambusplanter vokser med op til 30 cm pr. døgn, hvilket gør den til en af de hurtigst voksende planter i verden. Under væksten optager planterne mere CO₂ end der bruges til produktionen af bambusplankerne.

Hestebokse med former

I modsætning til tropisk hårdttræ dyrkes bambus ikke i plantager. Bambus vokser naturligt på bjergskråninger mange steder i Asien, men langt den største produktion foregår i Kina. Når planten er blevet ca. 5 år gammel høster lokale bønder op til 25% af stammerne fra hver busk. Høsten foregår med håndkraft og stammerne transporteres ned fra skråningerne uden brug af maskiner. Herved skånes økosystemet mest muligt og nye stammer vokser hurtigt ud igen, da moderplanten ikke har lidt skade ved høsten.

I modsætning til produktionen af f.eks. denyaplanker eller kempasplanker, hvor det tager op til 70 år for et nyt træ at vokse op, produceres bambusplankerne økologisk og 100% bæredygtigt.

Udover, at være bæredygtigt er bambusplanker formstabile. Det vil sige, at der ikke kommer mellemrum mellem plankerne som du med garanti har set på hestebokse med traditionel hårdttræ eller lærketræ.

Tekniske data:

  • Vægtfylde: 1.150 kg pr. m3 - til sammenligning er vægtfylden for de mest gængse typer hårdttræ 900 kg/m3
  • Brinell hårdhed : 9,5 kg/mm2 - til sammenligning har hårdttræsplanker typisk en Brinell hårdhed mellem 4 og 5 kg/mm2
  • Egenskaber: Høj modstandsdygtighed mod brand, enestående formstabilitet, minimal ændring af dimensioner ved påvirkning af sollys og fugt, ingen problemer med knaster og harpiks,

Vi importerer selv vore bambusplanker direkte fra producenten - dels for at kunne tilbyde dig dig den rigtige pris, dels for at sikre kvaliteten. Hver forsendelse bliver kontrolleret af Rationel Staldinventar.

Alle bambusplanker fra Rationel Staldinventar er limet med kvalitetslim fra Dynea og oliebehandlet med et produkt fra det danskejede firma Woca. (I Danmark kendes Woca mest for produktnavnet Trip Trap Woodcare)

Yderligere information om Bambus:

The International Bamboo and Rattan Organisation: An Introduction

Bamboo and Climate Change: Fact Sheet

The Environmental Impact of Industrial Bamboo Products: