Bambusplanker til hestebokse

Bambusplanker kan købes løse hos os.

Bambusplanter vokser med op til 30 cm pr. døgn, hvilket gør den til en af de hurtigst voksende planter i verden. Under væksten optager planterne mere CO₂ end der bruges til produktionen af bambusplankerne.

I modsætning til tropisk hårdttræ dyrkes bambus ikke i plantager. Bambus vokser naturligt på bjergskråninger mange steder i Asien, men langt den største produktion foregår i Kina. Når planten er blevet ca. 5 år gammel høster lokale bønder op til 25% af stammerne fra hver busk. Høsten foregår med håndkraft og stammerne transporteres ned fra skråningerne uden brug af maskiner. Herved skånes økosystemet mest muligt og nye stammer vokser hurtigt ud igen, da moderplanten ikke har lidt skade ved høsten.

I modsætning til produktionen af f.eks. Denya eller Kempas, hvor det tager 70 år for et nyt træ at vokse op, produceres bambus økologisk og 100% bæredygtigt.

Udover, at være bæredygtigt er bambusplanker formstabile. Det vil sige, at der ikke kommer mellemrum mellem plankerne som du med garanti har set på hestebokse med traditionel hårdttræ eller lærketræ.

Tekniske data:

  • Vægtfylde: 1.150 kg pr. m3 - til sammenligning er vægtfylden for de mest gængse typer hårdttræ 900 kg/m3
  • Brinell hårdhed : 9,5 kg/mm2 - til sammenligning har hårdttræ typisk en Brinell hårdhed mellem 4 og 5 kg/mm2
  • Egenskaber: Høj modstandsdygtighed mod brand, enestående formstabilitet, minimal ændring af dimensioner ved påvirkning af sollys og fugt, ingen problemer med knaster og harpiks,

Priser fra 450 Dkr/m² plus moms.

Vi importerer selv vore bambusplanker direkte fra producenten - dels for at kunne tilbyde dig dig den rigtige pris dels for at sikre kvaliteten. Hver forsendelse bliver kontrolleret af Rationel Staldinventar.

Alle bambusplanker fra Rationel Staldinventar er limet med Dynea lim fra Finland og oliebehandlet med Woca olie fra Danmark.

Download INBAR Technical Report No. 35 / The Environmental Impact of Industrial Bamboo Products
Livscyklusvurdering og Geologisk CO2-lagring

Den proces der benyttes til fremstillingen af vore bambusplanker er beskrevet på side 20 og 21. LCA data på den proces der anvendes hos vores samarbejdspartner fremgår af tabel 3. Dette eksempel er beregnet for en bjælke på 1800 mm x 130 mm x 100 mm. Rationel Staldinventars produkt er efterfølgende udskåret af en sådan bjælke, således at hver bjælke giver 3 planker på ca. 1800 mm x 130 mm x 32 mm.

Cradle-to- grave kalkulationen for vores planker fremgår af side 35 under: Multi-layer panel, 16, 20, 30, 40, EO, PP, C

Bemærk konklusionen på side 38 hvor det fremgår, at bambus produkter giver en markant positiv påvirkning af CO2- regnskabet, hvorimod hårdttræ som f.eks. Meranti giver en negativ påvirkning af CO2-regnskabet.

Bemærk ligeledes side 71 hvor reproduktionstiden for bambus maksimalt er 10 år mod 70 år for f.eks. teaktræ.

Scroll til toppen