Generel drift-og vedligehold

af produkter fra Rationel Staldinventar A/S

Alle stålkonstruktioner er altid varmgalvaniserede med mindre andet er aftalt.

Skader på zinken

Varmgalvaniserede overflader kræver normalt ingen vedligehold. Hvis galvaniseringen krakkelerer på grund af mekaniske skader kan den vedligeholdes med zinkholdig maling med min. 98% zinkindhold eller ved påførelse af smeltezink.

Oliering af planker

Bambusplankerne er olieret let fra fabrik. Der skal oliebehandles min. 1 gang pr. år. Vi anbefaler ”Trægulvolie” fra Woka (TripTrap) til indendørs monterede planker ved normale forhold. Kan købes direkte fra TripTrap. Vælg NATUR !!

Til udendørs monterede eller hårdt udsatte planker, f.eks. vandspiltov og ved dybstrøelse eller meget fugtige stalde anbefales ”Terrasseolie Eksklusiv - Lærk” olie fra Woka (TripTrap). Kan købes direkte fra TripTrap. Vælg LÆRK, så skal man ikke oliere så ofte.

Tidsforbrug og pris

Udgifter til materialer til vedligehold i en 10 års periode er ubetydelig.
Tidsforbruget afhænger af, hvor hurtigt du arbejder, men hestefolk er jo arbejdsomme, så det går hurtigt 🙂

Andet tidsforbrug vil typisk være mindre reparationer på zinken samt justering af låse og stop på døre samt oliering af planker.

Hvidrust på zink

Vore materialer bliver leveret på lukkede biler både til og fra vort værksted. Varer bliver også leveret til kunderne på lukkede biler, med mindre det skal leveres med kran. Vi gør alt, hvad vi kan for at beskytte zinken mod fugt.

Hvis der alligevel opstår hvidrust på inventaret er det vigtigt, at komme i gang med afrensning tidligt i forløbet. Vi har lavet forsøg med strubolie fra VM Zink med gode resultater på vores egen udstilling. Du kan købe produktet hos f.eks. Wupti.

Zink er et levende materiale og hvidrust kan dannes, hvis varmgalvaniserede emner udsættes for fugt eller kondens. Det er ikke umiddelbart farligt for levetiden, men det kan se voldsomt ud. Hvis det blanke "look" ønskes bevaret skal alt fugt og kondens tørres af. Det er ikke en mulighed i en stald, men jævnlig overtørring skader ikke.

Læs mere om hvidrust hos Nordic Galvanizers.

Andet ?

Nej, egentlig ikke. Produkterne passer stort set sig selv. Hvis du børster skidtet af en gang imellem og olierer plankerne en gang om året, så er du godt kørende under normale forhold.